Live kaszinók

Live kaszinók – Magyarország – Oldalértékelések

A live kaszinójátékok egyaránt nyújtják a hagyományos fizikai kaszinók és az online kaszinók élményét. Az élő osztós játékot valódi dealer vezeti, aki egy stúdióban ül és a világ szinte összes pontjáról bárki csatlakozhat az élőben közvetített játékhoz. Az online játékban megszokott szabályok szerint a játékosok kattintással vagy – mobileszköz esetén – a kijelző megérintésével tehetik meg tétjeiket.

A játék minden lépése azonnal megjelenik a képernyőn is. Ha például élő rulettet játszol és a golyó a 7-esen landol, az eredményt pillanatokon belül a kijelzőn is olvashatod. Hasonlóképpen, ha élő osztós blackjack-et játszol és az osztótól egy ászt és egy 6-ost kapsz, pontszámodat néhány másodperc múlva a képernyőn is viszontláthatod. Így tehát élő játék alkalmával három szinten is eljutnak hozzád az információk:

1. Képben (az élő videólinken keresztül)

2. Hangban (amikor az osztó bemondja az eredményt)

3. Statisztikailag (amikor a szoftver a képi információt adattá alakítja)

Az eredmény pedig egy igazán különleges és intenzív játékélmény, amely ötvözi a valós és az online szerencsejáték elemeit.

Live kaszinójáték kontra hagyományos kaszinójáték: melyik megbízhatóbb?

Az élő osztós játékok elindulásának egyik fontos oka az volt, hogy nem minden játékos volt meggyőződve az online játék tisztaságáról.

Az eredményeket a számítógép egy véletlenszám-generátoron keresztül irányítja. Érthető módon vannak játékosok, akik szkeptikusak ezzel a módszerrel kapcsolatban, hiszen nem látnak a színfalak mögé. A bizalmatlanság részben jogos, ugyanis korábban olyan kaszinók is működtek, ahol sajnos manipulálták az eredményeket (ezek a kaszinók már feketelistán vannak).

Az élő osztós kaszinókban azonban lehetetlen csalni, hiszen a játékos mindent lát, ami az asztalon történik – ezért is egyre népszerűbbek az online kaszinójátékok.

Ezt azt jelentené, hogy a hagyományos verzió nem megbízható? Nem, erről szó sincs! Napjainkban a legtöbb kaszinó biztonságos szoftvereket használ és független ellenőrök időről időre ellenőrzik, hogy minden a szabályok szerint történik-e.

A legismertebb nevek között szerepel a Microgaming, a Playtech, a Net Entertainment, az Aristocrat és a Real Time Gaming.

Mi a különbség a live kaszinójáték és a hagyományos játék között?

Az élő osztós és a hagyományos kaszinójáték lényegében ugyanúgy működik: a számítógép billentyűit használva teheted meg a tétjeidet, ami azonnal megjelenik a képernyőn adat vagy videó formájában. A szabályok, az esélyek és a kifizetési arányok mindkét játékmódnál azonosak.

A tapasztalt játékosok azonban biztosan észre fognak venni néhány apró eltérést, például az alábbiakat:

  • Az élő osztós játékoknál a fogadás tétjének alsó határa magasabb, mint a hagyományos játékoknál. A live játékok elkészítésének magasabb költségei vannak, és a legtöbb kaszinó speciális stúdiókra bízza a műsorkészítést. Ennek következményeként a tétek minimális összege 1000 Ft körül mozog (szemben a hagyományos játékoknál megszokott 100 Ft-os tétekkel). Ezen kívül a kaszinó előírhatja, hogy legalább mennyi pénznek kell lennie a játékos egyenlegén, hogy csatlakozhasson a játékhoz.
  • Lassabb a játékmenet. Megfigyelhető, hogy az élő osztós kaszinójátékoknál több időbe telik, míg a játékosok megteszik tétjeiket, illetve a játékokba való belépés is tovább tarthat. Emiatt úgy tűnhet, hogy a játékmenet kissé lassabb, de egyúttal sokkal inkább hasonlít a fizikai kaszinókban megszokott játékmenethez.
  • Kevesebb a szabad asztal. Szintén a magas gyártási költségekre róható, hogy nem feltétlenül van annyi szabad asztal, mint a hagyományos online kaszinójátékoknál. Ha éppen minden asztal foglalt, meg kell várnod, hogy valaki kilépjen. A program ekkor automatikusan leültet az egyik virtuális asztalhoz. A várakozás általában nem több néhány percnél.
  • Több az interakció. Az élő osztós kaszinójátékok lehetővé teszik, hogy a dealer fennhangon is bemondja a téteket, illetve az eredményeket. Néhány játéknál nem csak hogy hallhatod az osztót a hangszórón át, de a mikrofonodon keresztül vagy a chatablakba írva te is bekapcsolódhatsz a beszélgetésbe.
  • Kevesebb a választék. Értelemszerűen nincs live mód azokhoz a kaszinójátékokhoz, amelyeket nem osztó irányít. Ilyen játék például a nyerőgép. Ahol viszont szükség van dealerre, ott választhatod az élő osztós játékmódot is. Ilyen például a bakkara, a blackjack és a rulett.

Próbáld ki a live kaszinót már ma!

Az élő osztós kaszinójátékokkal pont olyan könnyű játszani, mint a hagyományos verziókkal. Válassz ki egy kaszinót, töltsd le, installáld és regisztrálj az e-mail címeddel. Ha ezzel elkészültél, hajtsd végre az első befizetésedet és már készen is állsz az élő osztós kaszinójátékra.

Mivel a játékok HD-minőségű élő közvetítést tartalmaznak, gyors internetkapcsolatra lesz szükséged.