Blackjack

Ajánlott blackjack oldalak

Ezen az oldalon megtalálod azoknak a Magyarországon elérhető kaszinóknak a listáját, ahol blackjack-et játszhatsz. A legjobb online kaszinókat valódi játékosok véleményei alapján válogattuk ki.

Online blackjack kaszinóinkban az alábbiakat garantáljuk:

  • Többféle, biztonságos kifizetési módot
  • Blackjack játszmákat alacsony, közepes és magas tétekkel
  • ngyenes letöltést és regisztrációt az új felszanálói fiókokhoz
  • Regisztrációs bónuszokat és/vagy blackjack promóciókat

Most pedig vessünk egy pillantást az online blackjack kaszinók kínálatára. A játék elindításához egyszerűen csak töltsd le és telepítse a szoftvert. Miután regisztráltál egy érvényes e-mail címmel és megtetted az első befizetésedet, kezdheted is a játékot!

Hogyan kell blackjack-et játszani online

Az online blackjack-re ugyanazok a szabályok és lépések vonatkoznak, mint a fizikai kaszinóban játszott blackjack-re. Az egyetlen különbség az, hogy téteket az egérrel kattintva tehetsz, a kártyák osztását pedig számítógép, azaz egy véletlenszám-generátor (RNG) irányítja, kivéve persze, ha élő osztós játékot játszol.

Online blackjack – Az alapvető szabályok

A blackjack-et az osztó ellen játszod. A cél, hogy pontjaid száma közelebb legyen a 21-hez (a blackjack-hez), mint az osztóé. Ha a húzott lapok értéke meghaladja a 21-et, vesztettél (bust).

1. lépés: Tétrakás

A játékosoknak a kártyák leosztása előtt van lehetőségük elhelyezni a tétjeiket. Válaszd ki a tét összegét és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Egy fizikai kaszinóban ülve ez úgy történik, hogy zsetonjaidat átcsúsztatod az osztónak. A tétek összege általában 500 és 1000 Ft közé esik, bár a szabályok előírhatnak minimális tétösszeget. A tét maximuma általában 2000 és 200000 Ft közti összeg. Ha a játékosok magas tétekkel játszanak, akkor ennél is több.

2. lépés: Pontszámítás

Kapsz két kártyát (mindkettőt fölfelé fordítva) és az osztó is kap két kártyát (az egyiket fölfelé, a másikat lefelé fordítva). Pontszámodat a lapok értéke adja.

[A pontszám kiszámítása]

Számozott kártyák = a kártyán szereplő összeg. Pl. kőr négyes = 4

Bubi, dáma, király = 10

Ász = tetszés szerint 1 vagy 11

A fizikai kaszinóban az osztó bemondja a pontszámodat, úgyhogy nem neked kell kiszámolnod. Hasonlóképpen, az online kaszinóban a számítógép folyamatosan kiírja a játékosok pontjait.

3. lépés: Megállsz vagy húzol még lapot

Ezután döntened kell, hogy megállsz (stand, nem kapsz több lapot) vagy lapot kérsz (hit, több lapot is kérhetsz). Lehetőséged van duplázni (double) vagy kettéosztani (split).

Ha úgy döntesz, hogy megállsz, vagy túl sok pontod van (bust), akkor vége a körödnek.

4. lépés: Az osztó is lapot húz

Ekkor az osztó is felfelé fordítja a második kártyáját, így az ő pontszáma is kiderül. Ha lapjainak összértéke 16 vagy annál kevesebb, köteles lapot húzni. Ha 17 vagy annál több, akkor meg kell állnia és nem húzhat újabb kártyát.

5. lépés: Ki nyert?

Az nyer, akinek a pontszáma a legközelebb van a 21-hez (blackjack) vagy amelyikőtök nem lépte túl a 21 pontot (bust).

Kifizetések

A győztes kihirdetése után fizikai kaszinókban az osztó, online kaszinók esetén a szoftver kiszámolja, hogy mennyi nyeremény jár vagy mennyit kell az egyenlegből levonni.

Ha a játékos vesztett, az általa berakott tét a bankhoz (kaszinóhoz) kerül.

Ha a játékos pontszáma magasabb, mint az osztóé, visszakapja az eredeti tétet, plusz annak 100%-át. Tehát ha pl. 1000 Ft téttel játszol online blackjack-et és megnyered a kört, a nyereményed 2000 Ft.

Ha az eredmény döntetlen (pl. neked és az osztónak is ugyanannyi pontotok van), visszakapod az eredeti tétet, de ezen felül nincs nyeremény.

Ha az első két kártyádból blackjack-ed van (21 pont), a tétedet 3:2 arányban kapod vissza. Ha például 1000 Ft téttel játszol és blackjack-ed van, a nyereményed 2500 Ft.