Bakkara

Bakkara oldalak

A kaszinójátékok közül a bakkaránál a legkisebb a házelőny, így igen magas esélyed van nyerni. Nem számít, hogy tapasztalt online bakkarajátékos vagy-e vagy kezdő, ez a gyors kártyajáték bárki számára izgalmas és szórakoztató. A fenti listában a legjobb online bakkara kaszinókat találod, amelyeket a nagyszerű értékelések, a játékmenet és a bónuszok alapján válogattunk ki.

Mi az a bakkara?

A bakkara egy kártyajáték, amelyben a játékos a bank (dealer) ellen játszik. Általában több játékos is ül az asztalnál, de az ő játszmájuk és fogadási stratégiájuk teljesen független a te játékodtól.

Az online bakkara célja, hogy helyesen tippeld meg, hogy ki fog győzni. Minden kör elején tehetsz a saját magad (tehát a játékos) vagy a bank győzelmére, illetve döntetlenre.

A nyertes személye nagyon könnyen eldönthető. Az online bakkarajátékot az nyeri, akinek a lapkombinációja a legközelebb áll a 9-hez. Ha lapjaid összértéke kétszámjegyű, akkor csak a jobb oldali számjegyet kell figyelembe venni (pl. 12 = 2, 19 = 9).

A játék menete

1. Osztás előtt tedd meg a tétedet

2. Várd meg, hogy a bank is megtegye a tétjét (a következő körig erre nem lesz újra lehetősége)

3. Az osztótól kapsz két lapot, mindkettőt felfelé fordítva (ha több játékos ül az asztalnál, ők is kapnak 2-2 lapot), majd saját magának (a banknak) is oszt kettőt.

4. A bank (online játék esetén a kaszinószoftver) kiszámolja minden játékos és az osztó pontszámát. A pontszám a két kártya értékének összege: az ász 1 pontot ér, a számozott kártyák a rajtuk szereplő értéket, a bubi, a dáma és a király pedig 10-10 pontot. Ha lapjaid összértéke 10-nél több, akkor csak a jobb oldali számjegyet kell figyelembe venni.

5. Ha van olyan játékos (beleértve az osztót is), akinek 8 vagy 9 pontja van, az megnyerte a kört és átveheti a nyereményét. Ezt hívjuk „természetes kéznek”. A bank a téteknek megfelelően a többi játékosnak is kifizeti a nyereményét. Ezt a lépést a kaszinószoftver automatikusan elvégzi.

6. (Opcionális) Az a játékos, akinek 5 vagy annál kevesebb pontja van, egy harmadik lapot is köteles húzni. Az a játékos, akinek 6 vagy 7 pontja van, nem húzhat további lapot.

7. Ha a játékos megáll, az osztó köteles lapot húzni, amennyiben lapjainak értéke 5 alatt van. Ha lapjainak értéke 6 vagy 7, akkor ő is megáll. Az osztó harmadik lapjára vonatkozó szabályokat a játékos lapjainak értéke határozza meg az alábbiak szerint:

  • Ha a játékos harmadik kártyája 9, 10, figurás lap vagy ász, az osztó lapot húz, ha lapjainak értéke 0-3 között van vagy megáll, ha pontjainak összege 4-7.
  • Ha a játékos harmadik kártyája 8-as, az osztó lapot húz, ha lapjainak értéke 0-2 között van vagy megáll, ha pontjainak összege 3-7.
  • Ha a játékos harmadik kártyája 6 vagy 7, az osztó lapot húz, ha lapjainak értéke 0-6 között van vagy megáll, ha pontjainak összege 7.
  • Ha a játékos harmadik kártyája 4 vagy 5, az osztó lapot húz, ha lapjainak értéke 0-5 között van vagy megáll, ha pontjainak összege 6-7.
  • Ha a játékos harmadik kártyája 2 vagy 3, az osztó lapot húz, ha lapjainak értéke 0-4 között van vagy megáll, ha pontjainak összege 5-7.

8. A kártyák leosztása után a bank kiszámolja a összpontszámokat. Az nyer, akinek a pontszáma a legközelebb áll a 9-hez. Döntetlen esetén nincs nyertes (kivéve, ha a játék elején valaki erre a lehetőségre fogadott).

Meglehet, hogy a szabályok elsőre bonyolultnak tűnnek, de hidd el, hamar bele lehet jönni! Próbáld ki az online bakkarát ingyenes játékmódban, és ha már érted a szabályokat, irány a valódi pénzben játszott bakkara!